Bebeğinizin uyku düzenini oturtmak için her yolu denediniz ama bir türlü başaramadınız. Hatta uyku eğitimi bile verdiniz! Tüm bu çabaya rağmen hala bebeğiniz;

👉🏻 Gece sık uyanıyor,
👉🏻 Gündüz uykuları çok kısa,
👉🏻 Sabahları çok erken kalkıyor

İnanın yalnız değilsiniz. Pek çok ebeveyn benzer süreçlerden geçiyor. Bu sürecin bazen umutsuz hissettirebileceğini biliyoruz. Ama endişelenmeyin! Bu yazıda, istediğiniz sonuca ulaşmak için sizi nelerin engellediğini konuşacağız. Bir sonraki yazımızda da uyku problemlerini çözmek için neler yapacağınızı paylaşacağız. Okumaya devam edin.

Hazır Olunca Başlayın!

Uyku sorunlarını tamamen bitirip kesintisiz uykuya kavuşmak zaman, tutarlılık ve sabır ister. Ancak birçok ebeveyn sorunların çok kısa bir sürede çözülmesini bekler. Bu gerçekleşmeyince de pes etme noktasına gelebilirler. Bunun en büyük sebebi, sürecin yetişkin için de bir değişim süreci olduğunu unutmamızdır. Eğer değişimleri rahatlıkla yönetemiyorsanız hazır olduğunuza emin olmadan sürece başlamamalısınız.

Bebekler de İnsan!

Bir başka neden bebeklerin de biyolojik bir yapıda olduğunun unutulmasıdır. Tıpkı yetişkinin değişen uyku saatlerine, beslenme düzenine ayak uydurması ve alışmasının zaman aldığı gibi, bebeğinizin de benzer bir süreye ihtiyacı vardır. Onlara zaman tanımalısınız. Her bebeğin değişen uyku düzenine uyum sağlama süresi farklıdır. Bazen düzeltmek için önce yanlış oturmuş düzeni bozmak gerekir. Bu da her şey tepetaklak olmuş gibi hissettirebilir. Benzer bir şekilde davranışsal değişiklikler de zaman ister. Bir yetişkinin kendi isteği ile alışkanlığını değiştirmesi bile zaman alırken ebeveyninin yönlendirmesiyle alışkanlıklarını değiştirmeye çalışan bir bebeğin ne kadar zorlanacağını tahmin edebilirsiniz. Her bireyin değişime verdiği tepki farklı. Haliyle bebeklerde de uyku eğitimiyle gerçekleşmesini beklediğimiz davranış değişikliğinin gerçekleşmesi hem süre hem de süreç açısından farklı olabilir.

Süreç Kesintisiz Devam Etmeli!

Bir amaç uğruna bazen çok sevdiğimiz ya da istediğimiz şeyleri ertelemek zorunda kalırız. Biliriz ki böyle daha iyi olacak ve erteleme sonrasında yaptığımızda daha mutlu olacağız. İşte bebeğinizin de sağlıklı ve kaliteli uykulara kavuşması için girdiğiniz bu yolda takriben 1 ay gibi bir süre boyunca hayatınızda düzeninizi bozacak hiçbir şeyin olmaması gerekiyor. Burada kastettiğimiz düzeni bozacak şeyler neler olabilir? Mesela hafta sonu kaçamağı ya da şehir dışındaki aile ziyaretiniz, otel tatili veya evinizde misafir ağırlamanız… Bu ve benzeri aktiviteler bebeğiniz sağlıklı ve kaliteli uyku alışkanlığını edinene kadar bir köşede sıralarını beklemeli. Beklemeli ki sıraları geldiğinde doya doya, çekinmeden, korkmadan, endişelenmeden ve zehir olmadan yaşanabilsin.

Bu yazımızda, sağlıklı ve kesintisiz uyku yolculuğuna adım atarken önünüze çıkabilecek engelleri paylaştık. Bir sonraki yazımızda da süreci yönetirken karşılaşacağınız zorluklarla ilgili çözüm önerilerimizi sunacağız.

Uykusuzluk çok zor biliyoruz. Uyku Meleği koçları olarak hepimiz bu yollardan geçtik. Süreçleri tek başınıza yönetemediğiniz durumlarda destek almaktan çekinmeyin. Size ve bebeğinize özel çözümlerle her zaman yanınızdayız. Danışmanlık hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için hemen şimdi aşağıdaki formu doldurun.

"*" gerekli alanları gösterir

Adınız Soyadınız*
DD eğik çizgi MM eğik çizgi YYYY
kvkk*
Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.

Comments are disabled.