Sadece uyku alışkanlıklarını değiştirmeye çalışırken değil çocuk büyütürken her konuda geçerli bir durum bu, TUTARLI olacaksınız.

Hangi metodu seçerseniz seçin, ister Dr. Ferber’in ‘Bırak ağlasın’ını, ister Elizabeth Pantley’in ‘Ağlamadan’ınını, isterseniz de benim gibi Kim West’in ‘İyi Geceler, İyi uykular’ metodunu.. Başladığınızda vazgeçeğinizi düşünüyorsanız SAKIN başlamayın.

Uykusuzluğun başınıza vurduğu bir anda ben yaparım deyip, gaza gelip, onuncu dakikada vazgeçeceğiniz birşeye başlamanız demek bebeğinize verdiğiniz mesajın sürekli değişmesi demek olacaktır. Kendinizi düşünün; size bir arkadaşınız hergün farklı bir şekilde davransa kafanız karışmaz mı? Bebeğinizin de karışıyor ve ondan sonra her yeni denemenizde size geri adım attırmak için daha çok direnecek ve sonuna kadar deneyecektir. Bu daha da sağlam bir duruş gerektirir. Uykusuzluktan bitap düşmüşken daha sağlam bir duruş daha da zor olacaktır.

Bu nedenle önce mutlaka okuyun. Yapılan araştırmalara göre uykusuzluk yaşayan kişiler ancak üçüncü okuyuşlarından sonra okuduklarını detayları ile akıllarında tutabiliyorlarmış. Uygulayacağınız metodu mutlaka birkaç kez okuyun, planınızı yazılı yapın ki bu size psikolojik olarak bir destek ve aynı zamanda kontrol noktası olsun.

Ne zaman ki sabahın dördünde (Zeynep Hanım’ın kulaklarını çınlantım yine 🙂 39 kez bebeğinizi yatağa yatırıp ağladığında sakinleştirmek için tekrar kucağınıza alabileceğinizi düşünürsünüz o zaman seçtiğiniz metodu uygulamaya başlayabilirsiniz. İşte o zaman tutarlılıktan ödün vermezsiniz ve metodunuz başarılı olur. Ve en büyük hayal o zaman gerçekleşir; hem bebeğiniz hem de siz bütün gece uyursunuz…